Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Dělostřelecký den Lešany

Jedna historická fotka děla z I. světové války a na ní psiska podobná snad dnešním rotwailerům...

Jenže kde dneska sehnat takové potvory, které by tahaly. Malamutů by byly mraky, jenže ti by se jaksi historicky nehodili. Takže organizátor zvířecích účastníků na zahájení sezóny Vojenského muzea v Lešanech p. Holý měl hodně schánění, kde takové pejsky sehnat. Až mu jedna dobrá duše (konkrétně Monte) prozradila, že Levíčci by mohli mít nějaká psiska, která normální člověk nedokáže zařadit a tím pádem to nebude až taková historická lež.

Vybrali jsme tedy na základě fotky pár víceméně černých psů a vyrazili ke Krhanicím na zkoušku. Dělo bylo lehoučké, ale oje pejsky trochu vyvádělo z míry. A hlavně - gumová kola tehdy byla ještě hudbou budoucnosti, takže obitá loukoťová kolečka na panelech dost rachotila. Ale Megi a Rocky po chvíli tréninku prokázali, že je jim nakonec jedno, co táhnou a nechali se vodit.

Dobové poprsní postroje jsem zamítla, slíbila jsem ale nahradit AB sportí postoje s reflexkami prostými černými, karabinky a pestré šňůry se také nezdály. Takže jsem v pátek před akcí nakupovala a šila půl noci.

Hromada fotek je rozdělena do několika oddílů, na své si příjdou hlavně nadšenci pro vojenskou techniku:
1.obchůzka
1.obchůzka
(29 obr.)
2.obchůzka
2.obchůzka
(24 obr.)
Koně
Koně
(11 obr.)
Psí dělo
Psí dělo
(29 obr.)
5.obchůzka
5.obchůzka
(23 obr.)
haly
Haly
(21 obr.)

Hela Levíčková, Přepracováno 9.11.2009, levicek@mushing.cz