Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Pitbull show Brno, Obora

Zuzka Sojková s Milanem Chlumským se chystali na tuhle pitbulí událost a pozvali naši Barču, aby zkusila své štěstí v kategorii pro dětičky.
Tak jsme vyrazili na sobotní výlet. Já s naším malým digi kompaktem a Martínek nafasoval Practiku se 125 mm objektivem - ať dělá co umí. Myslím, že na poprvé mu to nedopadlo nejhůř :-). Zato malinký Olympus bez zoomu byl na akci typu výstava, show absolutně nevhodný.

Byla jsem zvědavá na dojmy z této "ocvočkované" komunity - no, dalo by se shrnout ve smyslu - Lidé jsou různí.
Byla tam spousta pohodářů s klidnými, ukázněnými zvířaty, ale také jedinci, kteří nechali svého dominantního psa vyřvávat uprostřed uvolněného prostoru a napadat každého, kdo šel kolem.
K samotným výstavám se moc vyjadřovat nemůžu, téhle problematice nerozumím. Zaujalo mne, že se vedle sebe vystavovala zvířata ve fantasticky vypracované kondici s vyrýsovanými svaly bez gramu tuku vedle pejsků v kondici gaučové. A někdy vyhrál ten, jindy onen.
Média si smlsla na dětičkách - čím menší dítko vedlo "nebezpečnou bestii", tím to bylo zajímavější. Psi svěření dětem však zjevně nebyli z rodu (či výchovy) dominantních kingů a teroristů okolí, takže vše probíhalo v naprosté pohodě. Nejtěžší bylo určit vítěze, protože schopnosti dětí předvést psa se samozřejmě pronikavě lišily podle věku dítka.
Byl tam i připraven i pullingový vozík k vyzkoušení, většina "borců" se překvapivě neunavovala s navlékáním postroje. Věřím, že na vlastní soutěž už psům postoje dopřáli.

V neděli byl podle vyprávění Zuzky i triatlon, na který se hodně pečlivě připravovala. (1.4.2005)
Foto HelaL - Olympus
Foto HelaL - Olympus
(47 obr.)
Foto Martínek - Practica
Foto Martínek - Practica
(26 obr.)

Hela Levíčková, Přepracováno 9.11.2009, levicek@mushing.cz