Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Janovičky - mid

Balení na tenhle závod je vždy nelehké. Vždy totiž pokračujeme z Janoviček na Šediváčka, takže to chce nabalit na 10 dní včetně věcí na bivak. Tentokrát jsme vyjížděli opravdu na noc a cesta opravdu stála za to. Bylo kolem nuly, sněžilo, na silnici bylo krásné máslíčko a džíp s dvoutunovým vlekem klouzal daleko hůř než na čistém ledě. Martin ale celou soupravu zdárně ukočíroval a po půlnoci jsme byli na místě. Ještě zaparkovat... když se Martin řítil z kopce přímo na Mikiho vlek, jen jsem zavřela oči a popřála Mikimu hezké probuzení. Jenže Martin to bravurně v poslední chvíli švihnul do závěje, takže Mikimu nechal ještě celé dva metry manipulačního prostoru. Ufff.
Sobota trať
Sobota trať
(28 obr.)
Sobota Dojezd
Sobota Dojezd(64 obr.)
Sobota Večer
Sobota Večer (17 obr.)

Ráno překvapivě stále sněžilo, ale trať byla vzhledem k situaci připravená dobře. Čekala nás změna vzhledem k minulým ročníkům - trať byla protažena více doprava a tím odpadla nutnost jet kolečko podruhé. Nová část tratě vypadala moc příjemně, vyloženě jsem si to užívala - a pak přišla ta CEDULE. Cedule která mě donutila dupnout na brzdu a honem lovit foťák, protože tenhle smysl pro humor nesmí být zapomenut. Konec sprinťácke idylky to sice byl, ale celkem příjemný. V měkkém sněhu jsme se proplétali mezi stromy celkem bez problémů. Nakonec pak dolů ke stake-outům a znovu nahoru na hranici už po známé části trati. Předjížděla jsem pár čtverek, pro které to bylo v čerstvém sněhu opravdu hodně těžké. Do cíle jsem dojela opravdu nadšená.

Pak jsem ještě popadla Nikona a šla ho otestovat na dojíždějících týmech, ale zarosil se mi, jak jsem ho schovávala před padajícím sněhem. Stanislav Škoda startoval později než ostatní a nadělil překvapenému Lubošovi šest minut. Fajfka zajel moc hezky, v Béčku Šaman zdolal Michala Merhauta, V čistokrevných kralovala Tereza Čepková a Jindra Zelenka.

Po dojezdech posledních závodníků hurá do tepla. Známé zařízení získává s novými americkými majiteli velice příjemný nový kabátek. Majitelé jsou neuvěřitelně sympatičtí důchodci, kteří se stále usmívají a chtějí si povídat. Musheři jsou ale spíš na gáblík a cpou se sponzorskými buchtičkami.

Ráno - změna - z teplot kolem nuly najednou -15. Průšvih. Auta nejdou otevřít, zavírání boxů zamrzlo, karabiny celé olepené sněhem nefungují... je to sranda. Startuji z našeho týmu jako poslední až po Margitě a Martinovi a celkem prohrávám boj se zamrzlými karabinami, takže celkem meškám. Ve fofru jsem si zapomněla nabalit foťáček a tak se proklínám. Je den jak vymalovaný, mrazivý, slunečný, trať se zpevnila a jede to hezky ...škoda, fotky nebudou. Ale paráda to byla.

Pak na vyhlášení, nějaký Bono pytel na nás taky zbyl, užitečné ručníky... Martin dostává jakousi lehkou dámskou blůzičku - můžeme se smíchy potrhat - ale obléct si ji nechce. Poděkování majitelům, pořadatelům a všem co se na zajištění tohoto závodu podíleli. Diváků bylo hodně, musheři spokojení, tak je to perfektní. Musheři pomocí kabelů startují zamrzlá auta a vyhrabávají se ze závějí. Odjíždíme předposlední, za námi jen Fajfka, který díky nám nemohl vyjet a který se pak tak hezky zahrabal, že domů dorazil skoro za svítání.

P.S. Doufám, že Metujáci neuvažují o změně hudebního repertoáru, protože si bez Pokondru nedovedu jejich závody vůbec představit, jen v uších mi ještě týden zní "Kdo je k...a Denis?"
Hela Levíčková, přepracováno 29.12.2009, levicek@mushing.cz