Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Českou Kanadou - mid

Pro čistokrevné to byl závod seriálu MR, pro otevřené jen I.třída. Všichni jsme byli zvědaví, jak se povede závod připravit letos, loňská potopa a jízda traktorovou kolejí nám zůstávala v paměti. Pořadatelé se snažili, měli i traktor s válcem, skútry... jenže před závodem začalo vydatně sněžit a foukat. Takže nakonec se povedlo udržet asi 20 km úsek v lese, když se přidalo kolečko 2x, bylo to 28 km téměř bobové dráhy. Byla otevřena i turistická kategorie - turisti jeli jen 1x. Zkrácení jsme sice litovali, ale myslím, že se závod povedl. Pro sprinťáky by to sice nebylo, běžkaři si taky moc nezabruslili, ale pro midové týmy -trať dobrá, s tvrdým podkladem, tentokrát dostatečně široká na saně :), jen při předjíždění to bylo trošku těsnější, ale na to jsme u nás celkem zvyklí :)
Sobota - Trať
Sobota - Trať
(46 obrázků)
Sobota - Dojezdy
Sobota - Dojezdy
(80 obrázků)
Neděle - Trať
Neděle - Trať
(29 obrázků)
Vyhlášení
Vyhlášení
(11 obrázků)

My jsme přijeli k Nové Bystřici jako obvykle poslední, až po půlnoci, Martin už během cesty několikrát nasazoval řetězy, neboť na máslíčku jsme byli namydlení. Dorazili jsme akorát včas, abychom zastihli v hospodě zbytek společnosti. Stále sněžilo, Bohušovi přibývaly vrásky na čele. Ale dobře to dopadlo. Ráno nás ve stopě čekalo jen pár cenťáků nového sněhu, tak to šlo. První kolo byl božský klid, zato při nájezdu do druhého mě čekala šňůra musherů přede mnou a nedočkavá Barbora za mnou. Nakonec to dopadlo tak, že mě Baruška s Rufíčkem protahovala přes jednotlivé týmy, neboť Rufovi jsme ujet nedokázali a tak tahle varianta byla s rozkoukanýma kachničkama nejrychlejší.

Martin se po dojezdu do cíle chopil Nikona a vyrazil fotit dojíždějící týmy, snad pár foteček aktéry potěší.

V neděli už nesněžilo a trať se zrychlila. Dojela jsem Jardu Sluku se dvojkou, moc se mi před něj nechtělo, ale kachničky mají ze začátku větší dynamiku. Aspoň to tak vypadalo. Ale po předjetí začaly okamžitě přemítat nad svými vnitřními pochody a po třetím zastavení to Jarda nevydržel a mazal zas dopředu. Tak jsem měla výtah na dečce, aspoň měli pejsci trénink. Pak nás dojel Martin. Byli jsme nepatrně rychlejší než v sobotu a tak jsme stihli průjezd do druhého kola těsně před hlavním náporem a hlavně před Barborou. Jak jsem se vezla za Martinem, přidal se Tom a držel se dlouho. Zatím Barča bojovala s předjížděním - po nějakém ataku jí Hopík nechtěl dopředu přes týmy a pak jednou Barča zapadla do hlubokého a tým jí ujel. Takže jí obětaví musheři svezli, chytili psy, uvázali, odvázali ... no prostě super servis a podpora mládeži ... Jedna Barborka se zasloužila za udělení dvou cen fair play :) Každopádně díky.

Vyhlášení - v otevřených Miki Mikolášek, v MB Šamani, v čistých Tereza Čepková, Jindra Zelenka, na lyžích Petr Elster. Barbora snad praskne pýchou, vyhrála turistickou a dostala in-line brusle. (Devítky - jestli jí prý nebudou velké ... :)). Keramické javorové listy jsou letos obzvlášť hezké, pytle se Shur-gainem velké, mezi cenami bylo vidět i pádlo a v kabelách jsme měli gumová trička s neoprénovým límcem...To je na příště ?!?

Musheři se rozjížděli spokojení domů, řekla bych že se pošramocenou reputaci z loňska povedlo zdárně napravit. Takže díky moc.
Hela Levíčková, přepracováno 29.12.2009, levicek@mushing.cz