Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Bystřec - Červenovodské sedlo

Na finálový závod MR ve sprintu jsme vyráželi po Ledovce bez jakýchkoliv ambicí, jen se projet a hlavně proto, že jsme slíbili Zdeňkovi Dolejšovi zpracování výsledků. Překvapilo nás, jak málo závodníků dorazilo, přestože šlo o finále (jen 32). I čistokrevných bylo málo. Solidně obsazené byly jen čtverky. Lyžaři měli v neděli midový závod na Říčkách, ale Soňa dokázala, že se dá stihnout oboje.
Pátek večer
Pátek večer
(15 obr.)
Sobota z trati
Sobota z trati
(16 obr.)
Sobota dojezdy
Sobota dojezdy
(84 obr.)
Sobota večer
Sobota večer
(24 obr.)
Nejkrásnější spřežení
Nejkrásnější spřežení
(10 obr.)
Neděle - z trati
Neděle - z trati
(12 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(80 obr.)

Závody začínaly v pátek noční etapou započítávanou do Poháru Lady Bright Magadan. Nádherně chumelilo a Zdeňkovi se dělaly vrásky. My tou dobou byli ještě na cestě a užívali si sněhovou nadílku na silnici. Na mítingu po prezentaci hodně lidí chybělo - a přitom se tam řešil problém délky tratí. Zdeněk měl připravené tři trati (plánoval čtyři). Bohužel zrovna ve spojce, která by umožnila 12 km trať, měl napadáno prý snad 80 stromů. Takže chtěl, aby šestky a Skj1 jely 15 km trať. Jenže to odporuje našemu soutěžnímu řádu (prodloužit trať lze max. o 10 procent). Lidičky přítomní na mítingu souhlasili s delší tratí, jenže pak se opozdilci začali ozývat. Nakonec se tedy zkracovalo a šestky jely na 9 km trati spolu se čtverkami. Osmičky a Skj2 byly posunuty na 15 km a 18 km se nakonec nejelo.

Zázemí, organizace závodu - vše probíhalo jak na drátku, ráno jsme vyjížděli z Bystřece nahoru na Červenovodské sedlo, nahoře se muselo trošku šetřit parkovacím místem, po závodě zase šup dolů na a baštu do hospůdky. Večer zábava v sále... v neděli po druhém kole vyhlášení s hromadou pěkných cen. Výsledky jsou k vidění na mushingu .

Náš dík patří pořadateli, sponzorům i místním zastupitelům, kteří nám závod v této lokalitě umožnili.
Hela Levíčková, přepracováno 29.12.2009, levicek@mushing.cz