Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Hustopečská pětka

Závodu předcházel mj. moc pěkný článek v Rovnosti. Známe média, co dokáží vytvořit.
("...Skutečné vyvrcholení sezony však proběhne už o třetím březnovém víkendu při Hustopečské pětce. " To se pojedou sprintové závody na kárách, divácky velice oblíbený závod," nalákal zájemce Fabiánek....").

Nám byla aktivní účast na tomhle rozloučení se sezónou odepřena, neboť jsme se nestihli včas přihlásit. Uzávěrka byla devět dní dopředu a tou dobou jsme pobývali mimo signál na MR-U ve Strážném. A v pondělí už byla startka uzavřená. Tak pejskům zbyly poslední vzpomínky na sníh a mě foťák, což taky nebyla špatná varianta :-)

Napřed to vypadalo, že by mohl vydržet sníh a mohlo by to být na saních, ale od čtvrtka tálo. Takže byla zvolena náhradní varianta za Pavučinou v Hustopečích, nikoli na kopečku. Asfalt stihl trochu oschnout a byla ho prý většina trati 4,3 km dlouhé. Závodníci (45 startujících) se také vraceli poměrně čistí. Jelo se jen jedno kolo, večer zábava, v neděli dopoledne vyhlášení. V singl disciplínách dominoval Michal Chovanec, Martina Štěpánková, Jana Tomášková, ve čtverkách haskounů František Fučík, v malamutech se předvedla moc hezky Eva Hubnerová (Tom už ladil alaskánská štěňata), větší týmy se za absence alaskánů a ohařů sešly v jedné kategorii, kterou s přehledem vyhrál Rosťa Neumann.
Výsledky jsou na mushingu

Potěšitelný byl zájem o singl disciplíny, kde se předváděla pestrá směska plemen i kříženců, méně potěšitelná byla tu a tam absence přilby či tříkolky v Áčku.
Výběr Singlisti
Výběr Singlisti
(56 obrázků)
Výběr Týmy
Výběr Týmy
(31 obrázků)
Celá Dětská
Celá Dětská
(11 obrázků)
CCM
CCM
(30 obrázků)
CCW
CCW
(39 obrázků)
Sc2
Sc2
(13 obrázků)
Sc1
Sc1
(22 obrázků)
Bkj
Bkj
(17 obrázků)
Čtverky
Čtverky
(27 obrázků)
Osmičky
Osmičky
(36 obrázků)
Večer
Večer
(23 obrázků)

Hela Levíčková, přepracováno 29.12.2009, levicek@mushing.cz