Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

ČSOB - Velká cena Brna

V rámci Českého skokového poháru se tu sešli kvalitní republikoví jezdci, tak bylo na koukat v soutěžích obtížnosti od 130 do 150 cm.

V sobotu došlo k nepříjemnému pádu jezdce Skřivana, kdy mu zůstala noha ve třmenu. Vše dobře dopadlo, ale na těch pár vteřinách jsem si ověřila, zda jsem víc jezdec nebo fotograf - jakmile mi došlo, na co se v hledáčku foťáku dívám, ležel Nikon na zemi a já byla uvnitř kolbiště. Naštěstí až ke mně kobylka nedoběhla a incident se obešel bez zranění... Zato profík fotograf nezaváhal a má fotky , které berou dech.

Divácky nejatraktivnější byla asi nedělní "vložka" , kdy jezdci po absolvování několika překážek na koni doběhli po svých přes vodní příkop k autu a pokračovali na měkkém povrchu kolbiště s koňmi pod kapotou. K dramatické situaci došlo ve chvíli, kdy jediná žena (prý bez řidičáku :-) projela blendami a sponzor (firma Autostyl) žlutý sporťáček s prasklým chladičem odstavil. O pokračování se zasloužil Ing. Kuťěj, který odvážně poskytl svého forda. Těžší vůz seděl jezdcům na písčitém povrchu lépe než lehký sporťák a tak slavil vítězství.

Ještě musím zmínit úžasného komentátora, který spolu s perfektně vybíraným a načasovaným ozvučením dotvářel skvělou a dynamickou atmosféru závodu.
Výsledky najdete na stránkách ČSP.
Výběr Sobota
Výběr Sobota
(64 obr.)
Výběr Neděle
Výběr Neděle
(64 obr.)
Sobota - parkur stupně S
Sobota - S
(114 obr.)
S rozeskakování
S rozeskakování
( 50 obr.)
parkur stupně ST
ST
(124 obr.)
ST rozeskakování
ST rozeskakování
(54 obr.)
Neděle - Muž Kůň Auto
Neděle - Muž Kůň Auto
(44 obr.)
parkur stupně T - 1.díl
T - 1.díl
(67 obr.)
parkur stupně T 2.díl
T 2.díl
(85 obr.)
T rozeskakování
T rozeskakování
(94 obr.)

Hela Levíčková, přepracováno 29.12.2009, levicek@mushing.cz