Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Turčianské Teplice

Na náš první zimní závod jsme museli vyrazit až na Slovensko. Znamenalo to pro nás drobnou investici do psích pasů pro deset psů, ale řekla bych, že se to rozhodně vyplatilo. Slovenský mushing je plný elánu a nadšení, ukazuje nám, jak by to třeba mohlo fungovat ku prospěchu a radosti všech zúčastněných - posuďte sami:
Sobota - Trať
Sobota - Trať
(29 obr.)
Sobotní Večer
Sobotní Večer
(11 obr.)
Neděle - Starty
Neděle: Starty
(64 obr.)
Trať
Trať
(38 obr)
Dojezdy a štěníci
Dojezdy a štěníci
(38 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(48 obr.)

Pořádající klub našel silného partnera v podobě zástupců samotného města Turčianské Teplice. Stake-outy jsme měli v parku ve středu města, vyjížděli jsme téměř po hlavní ulici, stali jsme se vlastně atrakcí :) Také léčebný dům Velká Fatra nám byl nakloněn a měl pro upocené mushery nesmírně příjemné dvě hodinky v teplém masážním bazénku. SUPER !!!! - Takže za startovné 250 SK jsme si docela užívali (jídlo pro mushera i pomocníka bylo také v ceně!!)

Samotná trať vedla alejí ven z města, lesními cestami nahoru na nejvyšší bod, dolů na Čremošné, přes silnici, kolem ovčína do prudkého kopce a po krátkém traverzu do druhého kola (viz mapka v propozicích). Celkem 25 km pro mid, 8 a 14 km pro sprint. Sníh byl pomalý, ale samotná trať neměla chybu. Značení dobré, úprava OK. Zlatí Slováci nám dokonce otevřeli speciál kategorii - MU. Bohužel Tomáš Hubner mi to zase nandal, tak na mě zbylo zas jen stříbro. Martin zapřahal "béčka" a tak byl třetí - i když zodpovědný starý Rufík mi v některých chvílích nepříjemně šlapal na paty - neboť můj leader Asko mívá své dny a druhé kolečko po stejné trati nepatří k jeho oblíbeným. Tak jsem přepřahala a přepřahala. Jó dobrý leader je nad zlato.... Zdeněk Kůrka vyhrál B1+A1, Pavel Zvolský si "dovolil" vyhrát C. Další výsledky.

Duší závodu byl Braňo Slaný, ale náš dík patří celému pořadatelskému týmu.

Slovenští musheři byli nesmírně prima - a taky byli lehce k rozeznání podle oranžovo-červených Royalových bund :) Také ceny- tedy krmení - byly ve znaku Royal Canin. K tomu džbánečky, propagační materiály - a na závěr chuťovka - losování lázeňských prémií - jedna putovlala do Maďarska, jedna Tomovi Hubnerovi a jedna - Levíčkům :)) Smutné pohledy Slováků se loučili s posledním kuponem - aspoň jeden mohl zůstat doma... Z ekonomického hlediska to byl však skvělý tah - tahle poukázka "donutí" celou rodinu Levíčků k letní návštěvě Teplic - a určitě nezůstane jen u jedné kůry.
Hela Levíčková, přepracováno 2.1.2010, levicek@mushing.cz