Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Jarní Cakov - tečka za "moravskou" sezónou

Přesvědčit Martina, aby po úžasné Oravě vyrazil ještě "do bláta" vypadalo jako nadlidský výkon. Ale podařilo se. Vyjížděli jsme za deště s chmurnou představou ... ale postupně jsme deštěm napitou deku nechávali za sebou a Martinovi mizely chmury z tváře. Na Cakově bylo téměř sucho. Po včerejší sněhové nadílce naštěstí ani stopa. Všude kolem známé tváře, které jsme v této nepovedené sezóně téměř neměli možnost potkat. ...Pár postřehů bude dále ve složkách... Laďa dodal i svou "slohovku"... :)
Sobota: Starty a dojezdy
Sobota: Starty a dojezdy
(80 obr.)
Zatáčka
Zatáčka
(69 obr.)
Děti a štěňata
Děti a štěňata
(24 obr.)
Večer
Večer
(32 obr.)
Neděle: Ráno
Neděle: Ráno
(16 obr.)
Zatáčka
Zatáčka
(75 obr.)
Dojezdy
Dojezdy
(53 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(68 obr.)

Laďa Tkadlec:

Jarní Cakovsko – novodvorský okruh začal mírným zpožděním při balení a nakládání obrovského „Levíček cirkusu“. Do vleku byla naložena i štěňata, aby získávala zkušenosti s přepravou a závodní atmosférou a již opět brzdící kára a věrná tříkolka.

Po zdolání trasy: Brno – Náměšť na Hané – Nové dvory jsme osídlili stake-out v blízkosti startu. Polohu stake-outu jsme později mnohokrát ocenili. Velmi nám posloužila především borovice (úvaz, spaní). Příjemná byla i blízkost občerstvení.

Jediným zádrhelem byla nedostatečná kapacita úvazků na stake-outu. Naštěstí „důchodci“ už často dávají přednost pohodlí a klidu v útrobách přívěsu. Naopak „štěňata“ se chtěla jaksepatří ukázat před světem.

Trať. Délka okruhu byla 4,8 km. Střídaly se polní a lesní cesty. Nejzajímavější úsek byl lesní sjezd s ostrými zatáčkami mezi stromy. Nejpřitažlivějším místem pro fotografování bylo „esíčko“ asi 200 m po startu. Opravdu zajímavé byly průjezdy kalužemi. Psi se je snažili projet (projít) stylem „plížením vpřed“.

Sobota večer. Gulášek, pivečko, tzn. klasika. Průběh večera se volně změnil v „košt slivovice“. Atmosféru pohodového večera pak výborně dotvářela harmonika, později také zpěv a tanec. Toto bojiště jsme byli nuceni předčasně opustit - venčení psů. Avšak následné posezení u ohně mělo také něco do sebe.

Neděle. Probuzení s východem Slunce stojí opravdu za to. Matička příroda nám přes noc připravila ještě krásnější (a teplejší!) den, než ten předešlý. (Řetízkový) kolotoč úprav, chystání, napájení, oblékání,... se opět roztočil na plné obrátky.

Štěňata. Jelikož se štěňata chtěla předvést i na závodním okruhu, zapřahali jsme po skončení závodů ještě jednou. Mladí se chtěli ukázat v co nejlepším světle a dali všem jasně najevo, že už se nemohou dočkat podzimního tréninku a hlavně zimních závodů na SNĚHU – „To je to bílé tam na severu!“ říkali jim starší zkušení psi.
Hela Levíčková, přepracováno 2.1.2010, levicek@mushing.cz