Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Janovičky u Broumova, závody psích spřežení MID

Po minulých ročnících byla příroda mushingu u Broumova nakloněna a sněhu bylo skoro dost.
Metujácký musher klub s podporou hlavního sponzora KSK Bono uspořádal parádní závody. Jen občas nějaký kamínek pod hustými stromy nechal na skluznici malou památku :)
Trať byla tentokrát vedena v logice nahoru - po hraničním hřebeni pořád pryč a nakonec známý sjezd až do osady na autobusovou točnu, pak ještě kousek po lesních cestách a domů. Celkem mid 38 km.
Sobota starty
Sobota starty
(109 obr.)
Sobota na trati
Sobota na trati
(57 obr.)
Sobotní večer
Sobotní večer
(42 obr.)
Neděle starty
Neděle starty
(73 obr.)
Neděle na trati
Neděle na trati
(44 obr.)
Dojezdy do cíle
Dojezdy do cíle
(150 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(20 obr.)

V kempu se sešla se čtyřicítka naprosto pohodových startujících a myslím, že nikdo nebyl zklamán. Barča vyfasovala foťák a byla pasována na dokumentaristu. Já se kochala na trati s malinkým Nikonem. Bylo živo, spousta předjíždění, minumum problémů. Já jela osmičku, Martin také, sprintová šestka čekala na trénink, rychlosti se bojící Dara doplnila tým Báry Boudové.

Večer výtečná bašta v hospodě a rokotéka jako vždy. (Ani židle nechyběla a tentokrát vydržela bez úhony).

Ráno zas na trať za nádherného počasí na úchvatnou hřebenovku pod zasněžené smrky. MU vyhrál Miki Mikolášek před Michalem Merhautem, MU1 Petr Gurega před Vaškem Němcem, MSkj2 Pavel Janovský před Zdeňkou Duškovou, v pulce sám Milan Pertužela, v MB2 Pavel Lněnička předjel Míru Hurycha, v MB1 Roman Habásko před Ondrou Stejskalem, překvapení bylo v MB, kde Jirka Suchý absolvoval premiéru a se čtverkou svých ČHP-ohařů suveréně vyhrál před Pavlem Mazánkem a Vencou Zetkem. MB bylo s 10 startujícími nejobsazenější disciplínou. Kompletní výsledky jsou na mushingu.

Odpoledne zpestřené zkoušením paruk spělo po dojezdu posledního vytrvalce rychle k vyhlášení.

Bezva závody, Metujáci, díky za ně!
Hela Levíčková, 23.3.2009, levicek@mushing.cz