Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

ZADOV - závod psích spřežení SPRINT, MID

Po několikaté přestávce konečně ožil lyžařský areál na Zadově psím štěkotem. Nyní se pořádání závodů v této vyjímečné lokalitě ujal klub Maxičky. Mid na 20 km, sprint 10 km, C kratší.
Start a Cíl
Start a Cíl
(48 obr.)
Trať
Trať
(26 obr.)
Děti
Děti
(47 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(29 obr.)

Pořadatelé zvládli přípravu naprosto pohodově, jen možná se trochu projevila skutečnost, že jsou to profíci individuálové. Sdělení Michala Ženíška, že ke konci terče došly, ale stejně tam není kam uhnout, mě trošičku znepokojilo... Z pohledu individuála skutečně na trati problémy asi nebyly, z pohledu delšího týmu mi ty terče při první jízdě přece trošku chyběly (K..ňa, rovně to nepůjde, bude to dží, nebo hoo????) Za sebe jsem měla štěstí, že jsem jako první jela jenom se šestkou, takže jsem pro osmičku byla již poučena :). Martin si v jedné zatáčce trošku naběhl, psi na vrcholku kopce jeli rovně, v okamžiku, kdy to Martin uviděl, již byli za odbočkou a pádili z kopce kam neměli... come back je z kopce dolů vždy pikantní záležitost, Martin to zvládl, ale odpočatý tým mu vystřelil příliš rychle do následujícího padáku, Martin prý nerad lítá a tak mu spadla noha ze sanice mezi dečku a pochroumal si kotník. Ale statečně dojel :)

Ve sprintových šestkách jsme před sebou měli dost běžkařů na předjíždění, já měla celkem štěstí a problémy minimální, jen jedno větší motání, ale Anna Bayer prý měla "crash" s jedním individuálem, řešili to déle a Michal Swiderski stál za nimi a pět minut čekal... Přišel mi se smutným úsměvem blahopřát k sobotnímu prvenství.

V midu to pro nás byl v osmičkách manželský jednoboj, pochroumaný Martin měl handicap, odbočka do druhého kola byla umístěna dobře, psům to došlo až za chvíli a tak byly problémy zanedbatelné.

V Céčku kraloval Sláva Pavlík před Dášou Nešněrovou, trochu nás zarazila jeho průměrka 23 km/h ... no asi ty tratě byly o chlup delší, příště je třeba dát si dobré změření trati pozor.
V A1 se skvěle předvedl Štěpán Krkoška - jel s osmičkou haskounů o 2:26 min rychleji než já se šestkou. Stydím se :)

Temelín na výhledu převáděl odpoledne nádherný skorohřib a hospoda večer měla otevřeno dokud jsme konzumovali.

S napětím jsem čekala na neděli, jak moc mi to Michal v šestkách naloží - dojel mě celkem rychle, ve sjezdech jsem jela pomaleji, tak mi zmizel rychle... ale jakmile se trať nepatrně zvedla, už jsem mu šlapala na paty. Jeho pětka byla v nevýhodě. Chtěla jsem se za ním povozit (stačilo se ho držet), ale Michal zastavil a vyhnal mě dopředu. Zjevně mi výtah dělat nechtěl :) Do kopců nám to fakt šlapalo lépe a tak jsme mu zas utekli. V midu mi speaker Jirka Nešněra tvrdil, že máme s Martinem sázku - kdo prohraje, měsíc myje nádobí... :) To bych chtěla vidět :)

Individálové se popasovali ve spoustě kategorií včetně veteránů. (Honza Zima předjel Jirku Suchého, Veterány vyhrál Luboš Šrámek,Nikola Marešová to nandala všem dospělým holkám a ve dvojkách byla suveréní Kamila Lišková) <

No shrnuto a sečteno - prima závody, díky za ně!

P.S. (1) Traťový komisař Michal Ženíšek má u mě svezení s osmičkou (nejlíp na Eduardu :), aby získal i ten druhý pohled na vzdálennosti před zatáčkou :)) - jestli si toufne! :)))

(2) Miki mi Jirkou Suchým nechal doručit specialitu - jeho "Vařič Miki-Mouse" - náhradou za náš zapůjčený mu na Šediváčka. Jirkovo opatrné - "Dávám ti přesně tak, jak jsem to našel" jsem pochopila až při večerním vaření (viz složka Start-cíl :)))))

(3) Dáše Nešněrové děkuji za super cenu za vybavení sprintové šestky postroji FASTER - možno zakoupit v e-shopu na Zero DC - viz poslední dva odkazy. Postroje jsou prima a sednou dobře i různým nestandardním psiskům, i křížencům či chlupáčům!
Postroj Faster
Odkaz: Postroj Faster
Stránky Dáši Nešněrové - postoje, obojky..
Odkaz: Stránky Dáši Nešněrové

Hela Levíčková, 23.3.2009, levicek@mushing.cz