Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Tři Studně - Horník - MR na suchu
Memoriál Vaška Kováříka II.

V posledním říjnovém víkendu odstartoval nejvýznamnější závod psích spřežení podzimní sezóny - Mistrovství republiky na suchu. Závod byl zařazen do Evropského poháru a Polského poháru.
Sjela se konkurence ze tří států, aby soutěžila na perfektně připravené rychlé trati v okolí střediska Horník...
Sobota - Foto Laďa
Sobota - Foto Laďa
(38 obr.)
Sobota - Foto HelaL
Sobota - Foto HelaL
(65 obr.)
Sobota Dětský závod
Sobota Dětský závod
(54 obr.)
Neděle Bkj
Neděle Bkj
(79 obr.)
Neděle týmy
Neděle týmy
(55 obr.)
Neděle scootery
Neděle scootery
(58 obr.)
Neděle foto Martin
Neděle foto Martin
(47 obr.)
Neděle Dětský závod
Neděle Dětský závod
(32 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(52 obr.)


...Někdo se musel ujmout nevděčného úkolu rozhodčího, tak jak to vyžadují regule. Letos jsem tento úděl vzala já a tak jsem závistivě sledovala moje černé koníčky, jak je vedou na start Veronice Navrátilové v dresu No1, zatímco já vysvětluju závodníkům, že musí mít rukavice, pomocnou šňůru nebo jak mají být karabiny a vystřelovačky... Příští rok odslouží Martin a pak už snad budeme mít hotové další rozhodčí... Luboši, Eriko - myslíme na Vás :)

První den proběhl bez problémů, večer jsme řešili, zda vypsaný stíhací start na druhý den uskutečníme. Po (celkem zbytečné debatě) se ukázalo, že si většina závodníků Gundersena přeje.

S organizací startů nám v neděli moc pomohli kluci z Maxiček, byl to neuvěřitelný zážitek a už chápu Luboše, který mi Gundersena jednoznačně doporučil. Příště na Horníku určite stíhačka bude zas.

Jedinou vadou byl fakt, že jeden závodník v zápalu boje o prvenství dojížděl do cíle před psem a snažil se ho i tahem motivovat, aby běžel rychleji. Toto je nepřípustné a natolik závažné, že diskvalifikace byla jedinou možností. Na mistrovský titul na kole tak dosáhl Tomáš Lorenz s Sorbonem.
Na druhé straně Vendula Pekárková s mladou fenkou Zippy se zachovala velmi dobře, když v cílovém oblouku pustila před sebe rycheji jedoucí Ilonu se zkušeným psem (Erro). Ušetřila nám tím řešení protestu ohledně bránění v pohybu. Je fajn, že nám dorůstá tak šikovná mládež se sportovním duchem :)
Ve scooterech vyhrál Tobi se svým poníkem Flekem před Martinou Štěpánkovou, dvojky uhájil Pavel Porubský před Ivo Vackem. Z běžců byl nejlepší Dušan Erbs, holky si nejspíš šetřily klouby a do běhu nastoupila jen Soňa Klikarová a Martina Klimešová s fenkou BO.
V týmech kralovala Dáša Nešněrová ve čterkách, Jirka Trnka v osmičkách.
Mrzí nás menší účast čistokrevných smeček - Vlasta Škoda získal titul ve čtverkách, Zdeňěk Kůrka expandoval do osmičky.

Závodníkům se omlouvám, že jsem nevytiskla diplomy s fotkou, jak je zvykem, ale tentokrát jsem v noci usnula.. a pak už byl individuální tisk diplomů nestihnutelný. Navíc nás trochu zlobila technika.
Takže diplomy i medaile zašlu poštou předsedům klubů, už na tom pracuji..

Díky pořadateli - Jirkovi Trnkovi za perfektní závod a závodníkům že přijeli a byli SKVĚLÍ.
Hela Levíčková, 16.11.2009, levicek@mushing.cz