Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Hradecký mid - Běleč na Orlicí

Midový vrchol podzimní sezóny, který začíná přitahovat stále víc i sprintové individuály zajímavou a velmi rychlou tratí.
Perfektní místo, perfektní pořadatelé a hodně náročná trať...
Výběr nejhezčích 50 fotek.jpg
Výběr
(50 obr.)
Sobota - foto Barča
Sobota - foto Barča
(175 obr.)
Sobota večer
Sobota večer
(38 obr.)
Neděle - foto Barča
Neděle - foto Barča
(84 obr.)
Neděle - foto Hela I.
Neděle - Hela I.
(130 obr.)
Neděle - foto Hela II.
Neděle - Hela II.
(82 obr.)
Vyhlášení výsledků
Vyhlášení
(55 obr.)

Letos Metujáci vymysleli změnu trati k lepšímu, ubylo několik zpevněných cest. I tak je 22 km po místy zpevněných cestách na psí packy hodně, chce to botičkovat. Hadrové botičky nevydrží, ale kožené svou úlohu odvedou. V neděli bylo vidět, že někteří psi bez botiček uhýbají na krajnici, nebo se jim po tvrdém moc nechce.
V sobotu se foťáku zmocnila Barča a bojovala s programovatelnými režimy a zpočátku prohrávala (Mamko, cos ten foťák měla v ruce, tak fotí strašně! :))
Za Samotu jsme měli početnou ekipu - v midu Martin s desítkou sprint-miďáků, Laďa Tkadlec s "non-stop" týmem - desítkou štěňat a krajinářů, pro jistotu v sobotu i se mnou jako zátěží, ve sprintu v premiéře Jirka Mencák s Jerrym a půjčenou Tequilou do dvojky a Barrym na kolo. Sameček byl zapůjčen Žanetě Boudové a moc se mu do tahu nechtělo. Na 22 km jsme trénovali jsme hodně málo, před 14 dny psi jeli 7 km na Točníku. Instrukce midu byly jasné - šetřit psy - brzdit a dobře dojet.
Martinovi procválala desítka cílem za hodinku šest minut, jen jsme koukali a přepřáhli do káry non-stopáky, já se usadila s kompaktem na sedátku a svěřila se do péče Laďovi. Štěňata i krajináři šlapali bez chyby, užívali jsme si perfektně značenou trať - bíle vysypané čáry na každé křižovatce, odbočovací terče umístěné s ohledem na hodně dlouhá spřežení a žluté tam kde bylo třeba. Čajík s rumem a voda pro psy na check-pointu ... Hezký výlet :)
A pak dobrý pozdní oběd a ještě vypravit na trénink šestku s Jirkou Mencákem (ten se chytne, bude další musher..), brzká večeře a zábava a Řecká kulturní vložka a pejskům namazání tlapek - no každý si přišel na své :)
Nad výsledky jsme se radovali - ve sprintu Jirka Mencák na kole s Barrym na čtvrtém místě s průměrkou 28 - na první start dobré a zásluhu nutno připsat i Barrymu v perfektní kondici od Veroniky,
Martin v MU první - no nakonec to bylo logické neboť
- Pavel Zvolský, který doma vlastním tělem chytal káru, nafasoval gips na kotník a tak angažoval Mazana jako řidiče, k mávání berlou mu chybělo jen volání "Na Bělehrad"
- Aleš Pícl si také přibalil na sedátko svou drahou polovičku a při dojezdu trénovali navádění do cíle no a
- Martin Vrtěl s pejsky poctivě natrénovanými na dlouho a do pomala zas brzdil příliš moc,
takže prodloužení sprinťáci byli v prvním kole nejlepší (o 3 minuty) ... No a v kole druhém, když Švejk Martina dojel, bylo mu to houby platné.... už neujel :). Martin Vrtěl i Laďa se v druhém kole zrychlili.

Do Bělče za perfektní bandou Metujáků se budeme rádi vracet jak to půjde, a na mid příště - hromada kožených botiček už první den!

Pozn.
Naše řády nepovolují vezení pomocníka na káře, přemýšlím nad tím, že by mohlo být povoleno - ale za podmínky, že pomocník může být využit podobně jako divák - tj. JEN K PODRŽENÍ KÁRY (to je to hlavní bezpečnostní hledisko - aby kára s velkým týmem při řešení problému neodjela). Veškerou manipulaci se psy by si závodník musel obstarat sám. Myslím že takto by to mohlo být vezení pomocníka i v řádech samozřejmě se souhlasem ředitele závodu - můžeme o tom zapřemýšlet...