Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Jarní Radíkova - foto Wami

Konečně jsme vyrazili na závody! :) Náš dopravní prostředek již získal ta správná razítka a tak jsme se vyjeli rozloučit se sezónou.

Radíkov je kouzelný kemp vedle supr hospody pod věží vysílače. V areálu jsou i koně, tak je to snad jediný kemp, co má zábradlí u chatek se stopami od koňského chrupu :) Supr pohodové místo, kde nás nezakousnou za nějakou tu psí vyhrabanpu noru (před odjezem zasypat!), ale hlavně kam mohou přijet nováčci vyzkoušet co jejich psi umí a jaké to vlastně na závodech se psy je.
Pořadatelský klub - Hanácký - je navíc vstřícný k novým členům a bere je pod svá křídla, díky moc Renatě Mackové za tuto podporu!

Trasa vlastního závodu (sprintu) se vine na levou ruku okolo kopce. Oproti minulým letům ubylo kopců. Lesní cesty s mnoha křižovatkami jsou supr na výcvik leadrů, pokud smečky strhají mlíka přes cestu, pak musí i musher trošku koukat a dedukovat, kudy trasa vede :) .. pořád říkam - není nad strom přes cestu, kterou se nemá jet :) ...ale někdy to neprojde (chataři taky mají svá práva).
Start a cíl na asfaltu, jinak solidní lesní povrch, jen v jednom místě károlam v podobě kořenů jako schodky.
Pořadatelé zvolili techniku startování volnou - tj. startovka sice byla, ale startér byl benevoletní a pouštěl smečky tak, jak se stíhaly řadit. Je to úžasné vyjití vstříct všem, co si půjčují káry, psy, jedou víc týmů.. ale na druhé straně čekání na plném slunci před startem nebylo to pravé. (Osobně si myslím, že by se měl každý pokusit dodržet napsanou startovku a kdo ji nestihne, měl by se po domluvě se startérem nacpat do nějaké díry mezi kategoriemi, nebo do poloviny intervalu mezi starty)

V sobotu se startovalo později, tak už bylo teplo, v neděli jel sprint brzy a protože týmy již cestu znaly, některéí se výranzně zrychlily. Délka trati něco přes 4 km byla úplně akorát.

Osobně jsem se poprvé pokusila obsloužit stánek a zajet si závod, díky pomoci ostatních mi to prošlo a užila jsem si výletní tým s tlusťoučkým Samečkem :)
Martin si zajel sprintovou osmičku, první den trochu kufroval, druhý den super. Po závodě pak s Davidem projeli mladé psy při jejich premiéře na trati.

Radíkov je místo setkání známých lidiček, kteří se třeba celou sezónu nepotkají.. A co mne také potěšilo, bylo setkání s našimi psy v týmech našich kamarádů:
David Hrubý zapřahal dvě Céčka, předvedl jak rozběhal Star (pův. Trnka) spolu s Sendy a Kora (pův. Bohm), ve druhém týmu měl také naše psy ( DELI , GITA, GERDA ), skončil druhý a čtvrtý!
Hanka Kocvrdlichová předvedla ve dvojce kolobce fenku z našeho chovu DARU
Na svoje první závody dorazil i Tomáš Mazal, který v týmu útulkových chlupáčů zapřahá i našeho důchodce RAYE
V týmu Tomáš Schindlera jsme podrbali JOLKIHO Jolkiho
Škoda že nakonec nedorazil Tomáš Sloupský s GÁNDÍM Gandím.

Fotky jsou koupené od Wami, které tímto děkuji za obrazovu památku (osobně myslím že se těch pár kaček vyplatí téhle Fotograce s citlivým okem přispět, ať má motivaci k dalšímu mačkání spouště... protože to fakt UMÍ !!! :))
David-Hruby-Deli-Gerda_1106.jpg
David-Hruby-Deli-Gerda_1106.jpg
David-Hruby-Star-Sendy-Kora_0911.jpg
David-Hruby-Star-Sendy-Kora_0911.jpg
Hanka-Kocvrdlichova-Agata-Dara_0984.jpg
Hanka-Kocvrdlichova-Agata-Dara_0984.jpg
Hela-Levickova-Sam-Ali_0623.jpg
Hela-Levickova-Sam-Ali_0623.jpg
Martin-Levicek-radikov_0560.jpg
Martin-Levicek-radikov_0560.jpg
Martin-Levicek-radikov_0865.jpg
Martin-Levicek-radikov_0865.jpg
Psi-Jedi-radikov_0479.jpg
Psi-Jedi-radikov_0479.jpg
Psi-Orisek-radikov_0812.jpg
Psi-Orisek-radikov_0812.jpg
Psi-Orisek-radikov_0815.jpg
Psi-Orisek-radikov_0815.jpg
Psi-SamII-radikov_0814.jpg
Psi-SamII-radikov_0814.jpg
Tomas-Mazal-radikov_0516.jpg
Tomas-Mazal-radikov_0516.jpg

a nakonec patří reklama pro Wami :) Tohle děvče totiž začalo dělat i trička s těmi nádhernými motivy z jejích fotek!


Hela Levíčková, 28.5.2012, levicek@mushing.cz