Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Hostěnický BĚH se PSEM - 22.5.2010 - Přijďte to s námi ZKUSIT!

Canicross ženy - Telč 2009 Hostěnický běh se psem je první akcí primárně orientovanou na „nezávodníky“ – zájemce z řad široké veřejnosti (včetně juniorů), kteří by si chtěli atmosféru závodů vyzkoušet se svým psem libovolného plemene.
Tomuto cíli je podřízen i program celé akce:


Již v pátek od 12 hodin bude možno seznámit pejsky s tratí, úplní začátečníci mohou využít služeb připraveného zkušeného závodníka-poradce, který vysvětlí základní principy, pomůže najít vhodné vybavení pro konkrétního pejska i pánečka (postroj, vodítko s amortizérem, tažný pás). K dispozici bude i půjčovna vybavení (tažné pásy, postroje, koloběžky, pro nadšence bez vlastního psa budeme mít v omezené míře na půjčení i tažné pejsky). K dispozici bude i široký sortiment závodních potřeb k přímé koupi či objednání.

V sobotu od rána až do 12 hodin budou konzultace pokračovat, závodit se začne ve 13 hodin.
V pátek i v sobotu večer proběhne táborák spojený s další výměnou zkušeností a romantickým posezením. Konzultace a možnost tréninku na trati bude možná i v neděli. Canicross muži - Telč 2009

Závodit se bude v následujících kategoriích:
Canicross (CC) - běh s jedním psem - 4 km, junioři 2km
Bikejoring (Bkj) - jízda na kole s 1 psem - 4 km
Scooter 1 (Sc1) - jízda na koloběžce s jedním psem - 4 km
Scooter 2 (Sc2) - jízda na koloběžce nebo tříkolce se dvěma psy - 4 km
Štafeta - (1xCC,1xBkj, 1x Sc1 nebo Sc2) 3 x 2 km
Spřežení 4 psů (C,C1,C2) - 4 km
Spřežení do 8 psů (A,A1,A2) - 4 km
Turistická kategorie - 2 km
Dětská kategorie - 500 m

Dětská kategorie - Telč 2009
Závodníci se musí přihlásit nejpozději do 12 hodin v sobotu a zaprezentovat se v místě startu. Každý pes (závodící i nezávodící) musí mít s sebou očkovací průkaz nebo pas s platným očkováním.
Do závodu smí nastoupit psi starší jednoho roku, zdraví a neagresivní.
Pes závodí v postroji, bez košíku a musí být celou dobu veden na vodítku . Pes se musí celou trasu pohybovat vlastní silou, nesmí být závodníkem vlečen. Pes by měl běžet před závodníkem, nesmí být k pohybu nucen, trestání psa je zakázáno.
Psi mladší nebo zcela nezkušení si mohou vyzkoušet atmosféru v kratší turistické kategorii (v této se nezávodí – nevyhlašují se vítězové).
Canicross bude startován jednotlivě s intervaly mezi závodníky 30 vteřin. Ostatní kategorie budou mít interval delší (až 2 min). Zdeněk Bohm v Hostěnicích 200x
Na trati bude na kontrolních stanovištích voda pro ochlazení psů.
Závodit se bude podle Závodního řádu Svazu sportu psích spřežení a Řádu ochrany zvířat pro závody psích spřežení, nad dodržováním sportovního ducha a pohody psů budou dohlížet rozhodčí.

Pro diváky bude mimo zajímavé podívané, občerstvení a sortimentu pro psí kamarády připravena i možnost svezení se psím spřežením na kratším úseku.

Cílem akce je zapojení nových lidí do tohoto sportovního odvětví, bez strachu že zrovna jejich pejsek libovolného plemene nebude stačit tažným specialistům.

Hostěnický běh se psem - propozice, přihláška..