Klub Netradičních Sportů a Turistiky

SAMOTA

Děčínský Sněžník - Finále MČR, ESDRA cup

Po několika letech beze sněhu počasí konečně umožnilo uspořádat Děčínskému musher klubu závod na Děčínském Sněžníku. Závod měl status finále MR ve sprintu a součást seriálu MR pro mid. Zádod byl také zařazen do ESDRA cup. Jirka Nešněra, Péťa Kmoch za podpory mnoha dalších připravili perfektní závod. Dokonce objednali i laskavé počasí, takže na sněžnické pláni dokonce NEFOUKALO. Časomíru zajišťoval slovenský KK timing, takže vše běželo jak na drátku.
Sobota Trať
Sobota Trať
(54 obr.)
Neděle Trať
Neděle Trať
(31 obr.)
Neděle v cíli
Neděle v cíli
(60 obr.)
Dětský závod
Dětský závod
(56 obr.)
Vyhlášení
Vyhlášení
(48 obr.)
VIDEO-Sobota Dojezd
VIDEO-Sobota Dojezd
(13 MB)

Byly připraveny tratě pro D (specialita pro Poláky, kteří by si letos nebýt českých závodů moc nezajezdili :)), C, B, A a 2xA pro mid.
Napřed startovaly midy, po dvou hodinkách sprint. Trať byla 2-3 m široká, projížďená mnohokrát skútrem (Petr Kmoch se prý vyřádil...). Jen na krátkém úseku byly ještě trochu vidět koleje po navážení krmelců. V sobotu byla trať velmi tvrdá a rychlá, v neděli navíc trošku pocukrovaná čerstvým sněhem. Značení rozboček tratí perfektní, výrazné dostatečně předem a následované potvrzovacími terči.
Začínalo se smyčkami na pláních s prvním přejezdem silnice a dalšími dlouhými smyčkami, takže si musheři mohli prohlížet soupeře v předchozí i následné smyčce.
Po vjezdu do lesa následovala dlouhá dálnice, pak už klasické zatáčky, postupně odbočovaly tratě D,C,B, ještě jednou se přejížděla silnice za asistence policie a hasičů.
Mid jel dvě kola, což byl ultimativní test kvality leadrů, protože jsme na dohled míjeli cíl a vysvětlovali psům, že smyčky na pláních jsou tu ještě jednou právě pro nás :)

Martin vzal na svá bedra roli rozhodčího a se čtečkou čipů pokulhával v cíli a stíhal kontrolovat všechna přijíždějící spřežení. Díky vymknutému kotníku ze Zadova na mne zbyl i jeho "výletní" midový tým a tak mě čekal zajímavý organizační oříšek, jak stíhat přípravu všech našich tří týmů :) Komentátorka Helča Biharyová si mě vychutnávala ("...Již potřetí na trati...") a tak mě chodili okukovat diváci jak nějakého exota :)
Jak jsem si užívala jednotlivé jízdy - viz fotky a povídání z trati. Jednou jsem se sprintovou šestkou přepla omylem přepnula na video :), tak už jsem to dotočila do cíle :)))
Večer báječný gulášek a překvapivá sladká odměna od Mikiho - dvě báječné sladké palačinky (viz Sobota-trať). Martin ani netušil... :)
Nedělní ráno bylo pohádkově krásné a na trati bylo zase veselo...
Po dojezdu poslední dvojky vyrazili dětičky, vyhrál malý Matýsek Porubský ("Hned první - Áčkový vrh a jak se Porubákům povedl" :))
Na vyhlášení jsme dostali báječné keramické ceny od Trýznů - nádhera. Škoda jen, že nekteří spěchali dřív domů...

Dík moc celé pořadatelské bandě Děčínského musher klubu za tenhle perfektní závod!
(Až když jsme balili, začalo sněžit a foukat... perfektní časování)
Hela Levíčková, 23.3.2009, levicek@mushing.cz